Prověření od A do Z hned v úvodu sezóny

Jezdec: Matyáš Vinkler

Datum závodu : 25. 3. 2023
Název podniku : Offroad maraton
Milovice
Kategorie : starší junior
Celkové umístění:  5. místo

 

Na první závod OFFROAD MARATONU do Milovic jsem se těšil. Večer před závodem se přihnal nárazový vítr a déšť. Netrval dlouho, ale i tak pár stanů létalo vzduchem. V noci ještě párkrát káplo, ale ráno bylo protrhané s lehkým vánkem.

 

Start závodu následoval po čtyřkolkách, a to v 10:30 hodin. Do závodu jsem odstartoval pohotově a zaujal druhé místo. V průběhu prvního kola při předjíždění pomalejších jezdců, kteří startovali před námi, mě předjel Sam Stuchlík jedoucí za SMX Rudník. Trať byla po čtyřkolkách rozbitá a spousta jezdců proskakováky přejížděla.

 

V předposledním kole v jedné pískové vracečce do mě vrazil Vašek Milsimer z Cecky bomba teamu a já se poroučel k zemi. Motorku jsem hned zvedl, nastartoval a pokračoval v jízdě. Přes veškerou rychlost se přede mne dostal Michal Pňáček z SMX Rudník. Po zbytek závodu jsme si spolu ještě několikrát vyměnili pozici.

 

Nakonec jsem do cíle dorazil s oteklou levou rukou na celkovém pátém místě, a to ze ztrátou pouhé jedné vteřiny na jezdce přede mnou. Pořadatel připravil pěknou trať, která hned v úvodu sezóny prověřila jezdce všech kategorií.

 

Text: Matyáš Vinkler

 

Další REPORTY

Sám tomu nemohl uvěřit

Erik Provazník vyrazil do Polska, kde se pořádal další závod mistroství světa v Supermotu. Tentokrát byl na motorce jako doma a podařil se mu zajet opravdu neuvěřitelný výsledek, i když pak… Přečti si článek a dozvíš se o tom víc.

Přečtěte si více >