Prší, ale voda došla …

Jezdec: Miroslav Kučera

Datum závodu : 5. 10. 2024
Název podniku : Jihočeský krajský přebor
Horažďovice
Kategorie : MX2
Celkové umístění:  20. místo

 

Trať v Horažďovicích je vždy pěkně připravená a mám ji docela oblíbenou. Předpověď počasí však tentokrát nebyla moc příznivá, ale věřili jsme, že se závody pojedou.

 

Povrch byl slušně podmáčený, ale od rána se s ním všechny kubatůry úspěšně praly. Odjeli jsme seznamovací trénink, potom motorku odbahnili a připravili se na kvalifikaci.

 

Bohužel, když jsme měli nastoupit do kvalifikace, došla předčasně voda na myčce a všichni se dohodli, že se kvalifikace nepojede, a že pojedeme rovnou první jízdu.

 

Do první jízdy se nastoupilo dle losu. Odstartoval jsem v půlce startovního pole a snažil se jako ostatní držet v ideální stopě. Bohužel přede mnou upadli dva jezdci a já je musel objet a v hlubokém blátě. Dal jsem pohulit pěkně spojce a po pár metrech jsem cítil, že motor řve a nejede. Vyjel jsem proto z tratě a ze závodu odstoupil.

 

Vlivem obtížných podmínek se další jízdy zrušily. Celkově jsem obsadil 20. pozici.

 

Text: Miroslav Kučera

 

Další REPORTY

Život má teď úplně jinou jiskru

To, že je rodina vždycky na prvním místě, dává Viťulovi Špačkovi teď úplně jiný význam. A i když si musel jakožto táta přeskládat priority, závodění se nevzdal a zjistil, že takhle je to ještě lepší ❤️ O jeho posledním letošním závodě si přečti v článku.

Přečtěte si více >

Padalo se a rovnalo

Luboš Krušina závodil na Nova motocross cupu v Klášterci nad Orlicí. Ten den se necítil úplné ve své kůži a s blátivou tratí se dost pral. Jak to dopadlo? Dočteš se v článku.

Přečtěte si více >