Počasí neporučíš

Jezdec: Libor Bednář

Datum závodu : 13. 10. 2024
Název podniku : MMČR Supermoto
Vysoké Mýto
Kategorie : S3 Veteran Cup 50+
Celkové umístění:  2. místo

 

Druhý závodní víkend ve Vysokém Mýtě se opět, co se týče počasí, úplně nevyvedl … Sobotní trénink byl parádní a i když nebylo úplně teplo, tak to na časy paradoxně nemělo žádný vliv, právě naopak. V třetím měřeném tréninku jsem si dokonce zajel svůj osobák.

 

Kvůli hlášenému špatnému počasí na nedělní dopoledne se kvalifikace přesunula na pozdní sobotní odpoledne. Byl to trochu extrém, naše kategorie zahájila kvaldu až v 18 hodin, a to už bylo skoro na „čelovky“. Asfalt už byl taky opravdu studený, a tak se oproti tréninku muselo lehce zvolnit, nicméně jsem si vyjel pěknou 12. pozici na roštu.

 

Nedělní ráno … opět déšť! První závod jsme si dali na mokrých gumách a překvapivě jsem ho zajel dobře, možná nad očekávání dobře. Druhá rozjížďka se jela už za sluníčka a hlavně i s offroadem. Opravdu jsem si ji užil a parádně si zazávodil s polákem Musialem a Karlem Smílkem. Nakonec jsem měl o trochu více sil a oba borce na cíl dovezl za sebou.

 

A to byl poslední závod sezony 2024, ze které si odvážím obhájený titul více-mistra republiky ve starších veteránech. Mé velké díky patří Erikovi, Kačce a REGIONu za obrovskou celoroční podporu!!!

 

Text: Libor Bednář

 

Další REPORTY

Život má teď úplně jinou jiskru

To, že je rodina vždycky na prvním místě, dává Viťulovi Špačkovi teď úplně jiný význam. A i když si musel jakožto táta přeskládat priority, závodění se nevzdal a zjistil, že takhle je to ještě lepší ❤️ O jeho posledním letošním závodě si přečti v článku.

Přečtěte si více >

Padalo se a rovnalo

Luboš Krušina závodil na Nova motocross cupu v Klášterci nad Orlicí. Ten den se necítil úplné ve své kůži a s blátivou tratí se dost pral. Jak to dopadlo? Dočteš se v článku.

Přečtěte si více >