Některá rozhodnutí opravdu rozhodují

Jezdec: Viktor Špaček

Datum závodu : 22. 9. 2024
Název podniku : MMČR
Opatov
Kategorie : Veterán 50+
Celkové umístění:  7. místo

 

Opatov mám rád a český mistrák tam jezdím každý rok. Původní plán byl – závody Čistá u Litomyšle, a pak přejezd do Opatova. Čistou zrušili, a tak jsem se přihlásil na soustředění našeho teamu v Rychnově. Nebyl to zrovna nejlepší nápad a nutno podotknout, že při účasti na MMČR to chce den před závodem spíš odpočívat než jezdit celý den na motorce …

 

Ráno v šest jsme s trenérkou Pavlou vyráželi do Opatova a nepřipadal jsem si po sobotním celodenním ježdění v blátě zrovna ready. Byl jsem rád, že Vítek se staral o motorku a o ostatní věci. Konkurence byla velká a sjelo se nás skoro čtyřicet. Trénink byl dost blátivý a moc mi to nešlo. Kvalifikace taky nedopadla nic moc a musím říct, že trať byla dost těžká a vůbec jsem se nemohl dostat do tempa.

 

Pak přišla první jízda. Start byl dobrý, ale hned v první zatáčce přede mnou došlo k hromadnému pádu. Musel jsem zastavit a ze startu odjížděl na chvostu startovního pole. Když jsem předjel asi deset motorek, tak upadl jezdec jedoucí v hluboké koleji a spadl mi pod motorku. Když jsme se vymotali, tak jsem byl opět skoro poslední. První rozjížďk děs, nemohl jsem se dostat do tempa a celou jízdu jsem se pral s tratí. Celkem mezi všemi veterány 28 a v mé kategorii 7. místo. Asi všichni mě vyprali za to, jak jsem jel, a to mě dost probralo.

 

Druhá jízda vypadala úplně jinak. Start super a po prvním kole jsem projížděl na 14. místě. Věděl jsem, že to asi neudržím, ale snažil jsem se, co to šlo. Neřešil jsem hluboké koleje a jízda mě i přes náročnou trať docela dost bavila. V druhé půlce jízdy jsem se pohyboval kolem 20. místa celkově a v mé kategori mi patřilo 4. místo. Pár kol před koncem jízdy jsem měl kolizi s jiným jezdcem a než jsem se znovu rozjel byl jsem zase sedmý.

 

Takže mezi všemi veterány 28/25 a v mojí třídě veterán 50+ 7/7 … celkem 7. Za mě hodně těžké závody, asi by to šlo o dost líp, ale musel bych víc jezdit mistrák a zvyknout si na těžké podmínky. Se závody, které jezdím, se to nedá srovnat ani v nejmenším. Moc děkuji Vítkovi a Pavle za super servis, našemu team šéfovi za podporu (asi jediný mě nevypral za první jízdu). Teamu Region Racing za podporu a taky děkuji moc těm, co mi fandili.

 

Text: Viktor Špaček

 

Další REPORTY

Život má teď úplně jinou jiskru

To, že je rodina vždycky na prvním místě, dává Viťulovi Špačkovi teď úplně jiný význam. A i když si musel jakožto táta přeskládat priority, závodění se nevzdal a zjistil, že takhle je to ještě lepší ❤️ O jeho posledním letošním závodě si přečti v článku.

Přečtěte si více >

Padalo se a rovnalo

Luboš Krušina závodil na Nova motocross cupu v Klášterci nad Orlicí. Ten den se necítil úplné ve své kůži a s blátivou tratí se dost pral. Jak to dopadlo? Dočteš se v článku.

Přečtěte si více >