Za zkoušku nic nedáš …

Jezdec: Vojta Jirman

Datum závodu : 22. 9. 2024
Název podniku : MX tratě
Městečko Trnávka
Kategorie : MX2
Celkové umístění:  14. místo

 

V neděli jsem hostoval v Městečku Trnávka na seriálu MX tratě. Chtěl jsem vyzkoušet tento seriál, abych věděl zda pro mě dává smysl pro příští závodní sezónu. Tamní trať znám, nepatří sice mezi mé oblíbené, ale i tak jsem se kousl s ranním vstáváním a ráno v 5 hodin vyrazil. Rozzlobil jsem se zrovna u registrace, když po mě chtěli licenci ČAMS, přestože je to bezlicenční seriál. Musel jsem si ji tedy vyřídit na místě a ke startovnému zaplatit další 800 Kč organizaci, která pro mě nikdy nic neudělala. Nechápu pak, proč jsou kategorie hobby bezlicenční. Nedává to smysl. Ale to je na jinou diskuzi.

 

Kvalifikace proběhla celkem bez problémů. Hledal jsem optimální stopy a snažil se zajet pár rychlých kol. Úplně mi to nesedělo, zajel jsem 12. místo.

 

Do první rozjížďky jsem vystartoval kolem 20. místa, ale v prvních dvou zatáčkách se mi podařilo předjet několik jezdců a jel jsem v top 10. Vše vypadalo dobře, měl jsem správné tempo, ale 2 kola před cílem jsem před zatáčkou prošlápl zadní brzdu a rozbil jsem si hu… Nic se mi nestalo, ale zadní brzda nebrzdila, tak to bylo jen o předku, a to se moc nedalo. Dojel jsem na 15. pozici. V depu se pak ukázalo, že jsem vyvařil brzdovou kapalinu (asi jsem moc brzdil) a ta prostě už pak nefungovala. Na další rozjížďku jsme ale moto opravili.

 

Start druhé rozjížďky se mi nezadařil, zaspal jsem a byl kolem 25. pozice. Pár jezdců jsem ale udolal a skončil celkově na 14. místě.

 

S výkonem bych byl spokojen v první rozjížďce, kdyby mi neselhala technika. Ale co se dá dělat. Je to další ponaučení, co v rámci preventivních servisních intervalů měnit. Děkuji týmu a sponzorům za podporu a zvláště pak Erikovi za konzultaci při opravě motocyklu.

 

Text: Vojta Jirman

 

Další REPORTY

Život má teď úplně jinou jiskru

To, že je rodina vždycky na prvním místě, dává Viťulovi Špačkovi teď úplně jiný význam. A i když si musel jakožto táta přeskládat priority, závodění se nevzdal a zjistil, že takhle je to ještě lepší ❤️ O jeho posledním letošním závodě si přečti v článku.

Přečtěte si více >

Padalo se a rovnalo

Luboš Krušina závodil na Nova motocross cupu v Klášterci nad Orlicí. Ten den se necítil úplné ve své kůži a s blátivou tratí se dost pral. Jak to dopadlo? Dočteš se v článku.

Přečtěte si více >