Vinkler má našlápnuto

Jezdec: Matyáš Vinkler

Datum závodu : 7. 9. 2024
Název podniku : Jiromoto cup
Kostelec nad Černými lesy
Kategorie : 85ccm
Celkové umístění:  4. místo

 

Další závod, kterého jsem se zúčastnil, byl Jiromoto Vysočina cup v Kostelci nad Černými lesy. Letos ani v loňském roce jsem na zdejší trati nejezdil. Při páteční obhlídce jsem zjistil, že trať doznala spoustu změn. V tréninku jsem si zkoušel nové úseky a snažil se si trať zapamatovat. V kvalifikaci jsem zjistil, jak moc je zdejší trať rychlá a vyjel jsem si 6. pozici.

 

Na start se postavila celá dvacítka jezdců. Start první rundy byl celkem ucházející a ve druhé zatáčce jsem byl na 4. pozici. Hned od úvodních metrů se nasadilo dost rychlé tempo a já musel čelit útokům za mnou jedoucího Jana Nevole a na toho zase dotíral Matěj Petrů. Ve druhé půlce jízdy jsem podlehl útoku a až do cíle si hlídal 5. místo. Musím ovšem napsat, že na cílový skok jsme najížděli skoro vedle sebe.

 

Start druhé jízdy byl dost špatný a já byl za první zatáčkou až sedmý. Ovšem ve druhé zatáčce jsem se dostal na vnitřek a procpal se až na 4. místo. To se už dost prášilo a na mnoha místech byla trať dost rozbitá. Opět musím napsat, že kluci přede mnou nasadili velmi rychlé tempo. Během rozjížďky jsem si několikrát vyměnil místo z Janem Nevole. Asi dvě kola před cílem se mi podařilo kousek cuknout a až do cíle jsem si hlídal 4. místo.

 

Tento závod jsem celkově dokončil na 4. pozici. Tímto výsledkem jsem si v seriálu Jiromoto Vysočina cup upevnil 3. místo. V Jiromoto Vysočina cupu zbývá odjet poslední závod, a to 21. 9. 2024 v Telči. Držte mi palce, ať to dobře dopadne. Velké díky patří mojí rodině, mechanikovi Matějovi Bockovi a Region Racing Teamu.

 

Text: Matyáš Vinkler

 

 

Další REPORTY

Šponar zůstává na negativní vlně

Je očividné, že Patrik Šponar není s organizací Jiromoto cupu tak úplně spokojen a na jejich závody jezdí vlastně jen kvůli udržení bodů v celkovém pořadí v seriálu. Jak to vypadalo na dalším podniku v Kostelci? Dočteš se v článku.

Přečtěte si více >