„Pestrobarevné“ závodění

Jezdec: Libor Bednář

Datum závodu : 8. 9. 2024
Název podniku : MMČR Supermoto
Melk (AUT)
Kategorie : S3 Veteran Cup 50+
Celkové umístění:  2. místo

 

V rakouském Melku se to konečně podařilo a na závody dorazilo sluníčko a teplota přes třicet. Možná až trochu dost teplo, ale pro náš sport naprosto dokonalý stav.

 

V sobotních trénincích jsem postupně zrychloval a zajížděl časy kolem svého osobáku na této trati. Kvalda se ale moc nepovedla. V off road sekci se hodně padalo, a tak kvůli žlutým vlajkám bylo složité zajet rychlé kolo. Nakonec jsem se musel spokojit s 15. místem na roštu.

 

První závod se vyvíjel nad očekávání dobře. Po startu jsem byl na 10. pozici a trochu tušil, že jsem se dostal mezi piloty co „neznají bratra“! A to se i stalo. Ve třetím kole mě sundal rakouský jezdec skoro v osmdesáti a mě trvalo třicet metrů, než jsem se zastavil. Naštěstí se mně, ani motorce nic nestalo, a tak jsme se pustili do stíhací jízdy z 23. místa znovu dopředu. Šachovnicí jsem projel na celkovém 16. místě a ve své kategorii na dvojce. Musím přiznat, že jsem si závod plný zvratů a adrenalinu maximálně užil!

 

Druhá jízda byla úplně jiná. Start se až tak nepovedl, rychlí jezdci ucukli a celý závod jsem jel v podstatě sám. Na cíl jsem dojel čtrnáctý celkem a opět druhý u sebe.

 

Určitě krásný víkend, krasné závody na rychlé trati! Díky za maximální podporu mé ženě Kamile a Regionu!!!

 

Text: Libor Bednář

 

Další REPORTY

Život má teď úplně jinou jiskru

To, že je rodina vždycky na prvním místě, dává Viťulovi Špačkovi teď úplně jiný význam. A i když si musel jakožto táta přeskládat priority, závodění se nevzdal a zjistil, že takhle je to ještě lepší ❤️ O jeho posledním letošním závodě si přečti v článku.

Přečtěte si více >

Padalo se a rovnalo

Luboš Krušina závodil na Nova motocross cupu v Klášterci nad Orlicí. Ten den se necítil úplné ve své kůži a s blátivou tratí se dost pral. Jak to dopadlo? Dočteš se v článku.

Přečtěte si více >