Letošní mistráková premiéra

Jezdec: Viktor Špaček

Datum závodu : 8. 9. 2024
Název podniku : MMČR
Kramolín
Kategorie : Veterán 50+
Celkové umístění:  7. místo

 

Letos poprvé jsem se vydal na Mezinárodní mistrovství České republiky, a to do Kramolína. Trať, na které jsem dříve rád závodil a kde jsem měl v minulosti i dobré výsledky, se moc nezměnila, a tak jsem se na závody těšil.

 

Trať v Kramolíně patří mezi nejrychlejší v ČR a vždy se hodně rozbije a jinak tomu nebylo ani v závodní den. Trošku to kazilo obrovské teplo, ale všichni se s tím nějak poprali. Obrovský dík patří pořadatelům za top bazén v depu a taky za super sprchy a velký dík za přípravu trati a rozumné kropení. Prostě je vidět, že zkušenosti z mistrovství světa jsou k nezaplacení.

 

Startoval jsem v kategorii veterán, kde všichni startují společně, ale jezdci nad 50 let, ke kterým se ke své smůle už řadím, jsou vyhlašováni i bodováni zvlášt. Trénink mi moc nešel a zjistil jsem, že trať je dost těžká, ale postupně jsem si zvykal. V kvalifikaci jsem mezi všemi dojel na 22. místě, a tak nějak kolem dvacky jsem to čekal.

 

Pak přišla první jízda, do které jsem odstartoval docela dobře a po prvním kole jsem byl okolo 13. místa. Půl závodu to šlo, ale pak jsem vypadl z tempa a v druhé půlce jsem se propadl až na 21. místo celkově a ve své kategoriji mi patřilo 6. místo.

 

Druhá jízda se jela už na hodně rozbité trati, kde jsem zvolil opatrnou jízdu. Po startu, který mi moc nevyšel, jsem byl kolem 20. místa a ve snaze se posunout dopředu jsem upadl. Nic vážného, ale než jsem se posbíral, byl jsem skoro poslední. Snažil jsem se, co to šlo a jízda mě hrozně bavila. V cíli z toho bylo 22. místo celkově a v mojí kategorii 8. místo. Celkem jsem obsadil mezi všemi 21. místo a v kategorii Vetrán 50+ jsem obsadil celkovou 7. příčku s 28 body do hodnocení MMČR.

 

Když to shrnu, žádný zázrak, čekal jsem to o trošku lepší – trošku. Ale na druhou stranu jsem rád, že jsem se s tím popral a že jsem jel zdráv domů!!! Děkuji trénerce Pavle za opravdu top servis a teamu Region Racing za podporu!!!

 

Text: Viktor Špaček

 

Další REPORTY

Život má teď úplně jinou jiskru

To, že je rodina vždycky na prvním místě, dává Viťulovi Špačkovi teď úplně jiný význam. A i když si musel jakožto táta přeskládat priority, závodění se nevzdal a zjistil, že takhle je to ještě lepší ❤️ O jeho posledním letošním závodě si přečti v článku.

Přečtěte si více >

Padalo se a rovnalo

Luboš Krušina závodil na Nova motocross cupu v Klášterci nad Orlicí. Ten den se necítil úplné ve své kůži a s blátivou tratí se dost pral. Jak to dopadlo? Dočteš se v článku.

Přečtěte si více >